Syksyn 2022 Koulu kartalla -teemaviikot järjestetään valtakunnallisesti viikoilla 37-39. Karjaan Uran tarjoaa syksyllä 2022 kartat Karjaan ja Pinjaisten alueilla. Rastit ovat maastossa 12.9. alkaen ja ne on merkitty oranssivalkoisilla rastilipputulosteilla sekä koodinumerolla (esimerkkikuva oikealla). Sama koodinumeron on näkyvissä myös karttojen rastimääritteissä. Kartta on helppo tulostaa ja suunnistamaan pääsee teemaviikkojen aikana silloin kun aikatauluunne parhaiten sopii. Rastit kerätään pois viikolla 42.

Kartat (klikkaa linkkejä alla):

Billnäs (Gamla spånbanan): A-rata ja B-rata
Köpskog
Karjaan pururata (Prästgården-Pappila)
Pumpviken (Karis svenska högstadium)
Kiila (Kiilan koulu): A-rata ja B-rata

Lisäämateriaaleja suunnistusopetukseen löytyy Suunnistusliiton Koulu kartalla -projektin verkkosivuilta: www.koulukartalla.fi. Sivustolla on tarjolla kattava valikoima valmiita harjoitusmateriaaleja, opetusvideoita sekä tuntisuunnitelmia suunnistuksen alkeiden opetteluun.

Ohjeet opettajille:

  • Tulosta PDF-muotoinen kartta A4-paperille. Kartat ovat A5-kokoisia, joten yhdellä A4-tulosteella saat kaksi karttaa.
  • Kartoilla on valmiit suunnistusradat ja rastit on viety maastoon valmiiksi 12.9.2022. Rastit oranssivalkoisia laminoituja tulosteita, joilla rastilipun kuva, Koulu kartalla -logo ja rastin numero.
  • Oppilaat voivat suunnistaa pienessä ryhmässä, pareittain tai yksin, mikäli he ovat kokeneempia suunnistajia.
  • Oppilas voi ottaa itse aikaa puhelimellaan tai voit ottaa heiltä lähtöajat ja maaliintuloajat ylös, mikäli radan kiertoaikaa halutaan seurata.
  • Mikäli oppilailla on puhelimet mukana, voi heitä pyytää ottamaan kuvan jokaisesta löytämästään rastista.

 Koulu kartalla -rastilippu