Suunnistuliiton Koulu kartalla tuottamasta teemaviikkojen materiaalista on informoitu sähköpostilla Raaseporin päiväkotien liikuntavastaavia, ensimmäisen ja toisen luokan opettajia sekä rehtoreita. Tavoitteena on tarjota myös paikallisten suunnistusseurojen (Karjaan Ura, OK Raseborg ja FTU-47) apua pihakarttojen tuottamisessa, ratojen laatimisessa ja seurojen resurssien mukaan pitää keväisin ja syksyisin piharasteja sekä koulun lähiympäristössä myös suunnistusratoja koululaisille. 

Koulukartalla teemaviikon ensimmäisenä päivänä tiistaina 19.4.2022 Hakarinteen ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat suunnistivat pihakartalla. Leimauslaitteistona oli käytössä SportIdent. Oppilaat opettelivat ensin laittamaan sormeensa SI-Card-kortin, tyhjensivät aikaisemmat leimaukset Clear asemalla, jonka jälkeen pääsivät menemään Start lähtöleimaukseen. Muistutettiin, että jokaisella leimauslaitteella pitää kuulua piippaus ja viimeiseksi muistaa Finish leimaus. Suunnistuskierroksia tuli runsaasti ja osa halusi kiertää jopa kahdeksan kertaa 300 metrin radan, joten vajaan tunnin aikana kertyi yhteensä useita sunnistuskilometrejä ja suurin osa kiersi radan vauhdikkaasti juosten.

  

a.  

 

Keskiviikkona 20.4. ja perjantaina 22.4. olivat Kiilan koulun oppilaat innokkaasti kiertämässä piharasteja. Myös 40 viidesluokkalaista halusi kokeilla, miten suunnistus sujui ja uusi SportIdent leimaus systeemi toimii.

Pinjaisten päiväkoti ja Svartåskolan olivat kokeilemassa Sportident leimausta ja leimasivat rasteja pihasuunnistuskartalla viikolla 17.

 

 

.

Katarinaskolanin oppilaat olivat vuorossa viikolla 20 ja olivat tyytyväisiä uuteen leimaustapaan.