Karjaa-rastit pitkän matkan kilpailu suunnistetaan sunnuntaina 9.7.2023 Vallarsvedjan alueella Raaseporissa. Ilmoittautuminen on nyt avoinna Irmassa.

Karjaa-rastit långdistans orienteringstävling arrangeras söndag den 9.7.2023 i Vallarsvedja i Raseborg. Anmälan är nu öppen i Irma.

Kilpailukutsu

Tävlingsinbjudan

Karjaa-rastit 2023 ratamestariryhmän lausunto

Jo perinteikkään pitkän matkan kilpailun, Karjaa-rastien jonkinlaiseksi kunnia-asiaksi on vuosien mittaan tullut se, että suunnistajille tarjotaan korkeatasoisia kilpamaastoja. Näin on tänäkin vuonna heinäkuussa, kun Karjaa -rastit poikkeuksellisesti rastiviikkojen takia järjestetään heinäkuun 9. päivänä. Tämänkertainen Karjaa-rastien maasto sijaitsee hivenen pohjoiseen keväisestä Billlnäsin-iltapika maastosta, ja liioittelematta voi sanoa, että suunnistajat pääsevät nauttimaan etelärannikon parhaista ja miellyttävimmistä maastonosista. Vallarsvedjan alueella, jolla kilpailu juostaan, on viimeksi suunnistettu runsaat kymmenen vuotta sitten.

Maaston karttakuvaa hallitsee varsinkin sen itäosassa melko jyrkkäreunainen suurehko mäkialue, jonka päällystöillä ja osin rinteillä, kun rannikolla ollaan, on runsaasti laajoja ja nopeasti edettäviä avokallioita. Maaston terävät ja tarkat avokalliot, suot ja muu pienipiirteinen luettava panevat suunnistajan hoksottimet koetukselle, etenkin jos kilpailupäiväksi osuu heinäkuun lomahelle. Rinteiden tarkat rastipisteet tulevat vaatimaan suunnistajilta tarkkuutta ja huolellisuutta. Kilpamaasto on kauttaaltaan talousmetsää, joten isohkoilta uusilta hakkuilta ei täälläkään ole vältytty. Keltaista kartanajantasaistaja Arvo Paulin on joutunut käyttämään jonkun verran, ja pystyvihreää tavanomaista enemmän, sillä hakkuukypsiä taimikoita harvennetaan tällä hetkellä tarmokkaasti. Pystyvihreä kartalla tarkoittaa huonosti tai jopa hyvinkin huonosti edettävää aluetta, ja tämä kannattaa ottaa huomioon reitinvalintaa laadittaessa.

Radat on laadittu pyrkien antamaan kilpailijoille monipuolisia ja haastavia suunnistustehtäviä ja niissä on pyritty hyödyntämään maaston erityispiirteitä. Matkat vaikuttavat nykymittapuun mukaan pitkähköiltä, mutta perustelevat itsensä maaston osittaisella nopea- ja helppokulkuisuudella.

Taitoa ja iloa rastien hakuun!