Kevätkokous keskiviikkona 5.4.2023 klo 18.00

Ravintola KW, Karjaa.
Sääntömääräiset asiat (mm. tilinpäätös ja toimintakertomukset).
Ruokatarjoilu.

Tervetuloa!
Johtokunta

 

Vårmöte onsdag 5.4.2023 kl. 18.00

Restaurang KW, Karis.
Stadgeenliga ärenden (bl.a bokslut och verksamhetsberättelser).
Matservering.

Välkommen!
Styrelsen

Orienteringsskola för vuxna

Karis URA ordnar orienteringsskola för vuxna med teoristart tisdagar 25.4.2023 och 2.5 kl. 18.00-20.00 i Axxell, Bangatan 75, Karis. I deltagaravgiften på 30 €/person ingår även två handledda kvällsorienteringar i Karis närområde måndagar 8.5 och 15.5. Skolningen är tvåspråkig.
Anmälan till Regina Kalenius tel. 044 989 3531 eller e-post Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suunnistuskoulu aikuisille

Karjaan URA järjestää suunnistuskoulun aikuisille, joka alkaa teoriaopetuksella tiistaina 25.4.2023 ja 2.5. klo 18.00-20.00 Axxellin tiloissa, Ratakatu 75, Karjaa. Osanottomaksuun 30 €/henkilö sisältyy myös kaksi ohjattua iltasuunnistusta Karjaan lähistöllä maanantaina 8.5. ja 15.5. Tilaisuus on kaksikielinen.
Ilmoittautuminen Regina Kaleniukselle puh. 044 989 3531 tai s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Billnäsin keskimatka suunnistetaan Vitträsketin maastoissa lauantaina 1.4.2023. Kilpailuilmoittautuminen on avoinna Irmassa. 
 

Kilpailukutsu

Tävlingsinbjudan

 

Alustava kilpailuohje

Preliminära tävlingsdirektiv

 

Toimitsijalista (päivitetty)

Vitträsketin maastossa on 20 vuoden aikana ollut paritkin kevään ensimmäiset suunnistuskilpailut. Kilpailu käydään näitä kisoja varten uusitulla kartalla, jonka pohjamateriaalina on käytetty Maamittauslaitoksen laserkeilausaineistoa. Vitträsket kuuluu Suomen parhaimpien keskimatkan suunnistusmaastojen joukkoon. Alueella on vaativia korkeuseroja, ja maasto on kauttaaltaan pienipiirteistä ja tarkkaa suunnistusta vaativaa. Kuten suunnistajat muistavat, maastopohja on puistomainen ja erittäin juoksuvoittoinen.

VINTERLÄGER

Vinterläger 18-19.2.2023 i Kisakeskus. 

I lägret ingår lunch, middag (lördag), frukost och lunch (söndag). På programmet finns snöskor (ifall snö), första hjälp, banplanering med Purple Pen-program, äventyrsbana, bollspel, vinterbad och orientering.

Inkvartering i stugor. Noggrannare program till de anmälda. Pris barn och unga 30 euro och vuxna 40 euro.

Kontaktperson Marja-Liisa Lehto +358 45 206 3324

TALVILEIRI

Kaikille avoin talvileiri 18–19.2.2023 Kisakeskuksessa (Raasepori). Ilmoittautuminen on päättynyt 9.2.2023 ja kaikille ilmoittautuneille on lähetetty lisätietoja leiristä sähköpostitse. Leirin virallinen ohjelma alkaa lauantaina klo 10:15 tutustumisella. Näillä näkymin mökkeihin pääsee majoittautumaan jo heti aamusta ja Marja-Liisa odottaa avainten kanssa mökin M10 edustalla klo 10 alkaen. Kisakeskuksen kartta löytyy osoitteesta: https://www.kisakeskus.fi/aluekartta

Leiriin sisältyy lounas, päivällinen (lauantai), aamupala ja lounas (sunnuntai). Ohjelmassa lumikenkäilyä (jos lunta), ensiapua, Purple Pen -ohjelmalla ratasuunnittelua, temppurata, pallopelejä, talviuintia ja suunnistusta.

Majoittuminen mökeissä. Tarkempi ohjelma ilmoittautuneille. Hinta lapset ja nuoret 30 euroa ja aikuiset 40 euroa. 

Yhteyshenkilö Marja-Liisa Lehto +358 45 206 3324

Vaikka uuden kesäsuunnistuskauden avausta joutuu vielä hieman odottelemaan, on jo nyt hyvä aika alkaa suunnittelemaan ensi kesän kisoja. Vuoden yksi päätapahtumista Jukolan viesti juostaan tänä kesänä Porvoossa 17.-18.6.2023, joten ainakaan pitkän kisamatkan ei pitäisi olla este osallistumiselle. Jukola on avoin kaikille suunnistajille eikä osallistuminen vaadi kilpailulisenssiä.

Karjaan Ura on ilmoittanut tälle vuodelle kaksi Jukola joukkuetta ja neljä Venla joukkuetta. Jukolan kakkosjoukkueesta ja kaikkien Venlojen viestijoukkueiden kokoamisesta ja koordinoinnista huolehtii Regina. Jos yhtään olet kiinnostunut osallistumisesta, ole yhteydessä Reginaan ja voitte yhdessä katsoa sopivia osuuksia. Voit myös ilmoittaa, jos sinulla on jo tiedossa toiveita osuudesta ja joukkueesta.

Joukkueissa on hyvin tilaa niin uusille kuin vanhoillekin osallistujille, eli rohkeasti vain mukaan!

Puuttuuko sinulta seura-asu tai olisiko aika päivittää vanhat?
Kevään 2023 seura-asujen tilaus on nyt ajankohtaista ja tilata voi sekä jouksuasuja, että suunnistuspaitoja.
 

Asuja pääsee sovittamaan seuran varastolla Bäljarsissa (Orrgränd 2) lauantaina 21.1. klo 13:00-16:00 ja tiistaina 24.1. klo 16:00-18:00. Seura sponsoroi noin 50% asujen hinnasta.

Kom prova och beställa joggingdräkten och orienteringsskjortan i lördag 21.1 kl. 13.00-16.00 och tisdag 24.1 kl. 16.00-18.00. Adressen Ugglan Orrgränd 2 Bäljars Karis.

Perjantaina 6.1. oli taas aika palkita Karjaan Uran nuoria suunnistajia ja jakaa vuoden tyttö- ja poikasuunnistajapalkinnot. Palkinnon saajia olivat tällä kertaa Lisa ja Unto, jotka ovat molemmat ehtineet edustamaan Uraa niin Jukolan tai Venlojen viestissä kuin Halikkoviestissäkin.
 

Palkinto on kiertopalkinto, jota on jaettu vuodesta 2009 alkaen ja kyseiset palkinnot jaettiin nyt 14. kerran.

 

Syksyn valtakunnalliset Koulu kartalla -viikot järjestettiin viikoilla 37-40.
Osana teemaviikkoja Karjaan Ura laati alueen kouluille seitsemän suunnistusrataa, joita lähialueiden koululaiset kiersivätkin ahkerasti. Osallistujia oli niin alakoulusta, yläkoulusta kuin lukiostakin ja raportoituja suorituksia kertyi yli 500 kappaletta. Osallistuneiden koululaisten kesken arvottiin myös palkintoja yhteensä 42 kpl. Palkinnot on toimitettu kouluille joulukuun ensimmäisellä viikolla edelleen voittajille jaettavaksi.

Hei!

Ensi maanantaina 3.10. klo 17-18 alkaa Uran jäsenille tarkoitettu toiminnallinen harjoitus (liikkuvuus- ja voimaharhoitus) Lyftetin tiloissa Karjaalla (Ratakatu 63). Harjoitukset jatkuvat maanantaisin klo 17-18 koko syksyn ja kevään aikana kunnes uusi suunnistuskausi alkaa huhtikuun alussa 2023.

Tunnille normaalit sisäjumppavaatteet ja sisäkengät tai voit olla myös paljain jaloin, mikä vain omasta mielestäni tuntuu parhaalta. Ja vesipullo ja pieni hikipyyhe voi olla hyvä ottaa mukaan.

Nyt kaikki mukaan kokeilemaan mitä toiminnallisuus tarkoittaa, voin luvata että tekee hyvää koko kropalle 😊

*****

Hej!

Nästa måndag 3.10 kl.17-18 börjar den funktionella träningen (rörlighets- och styrketräning) ämnad för Uras medlemmar i Lyftes utrymmen i Karis (Bangatan 63). Träningarna fortsätter varje måndag kl. 17-18 hela hösten och våren ända tills orienteringssäsongen startar igen i början av april 2023.

Ta på dig vanliga innejumppakläder och innetossor eller var barfota om det känns bättre så. Också en vattenflaska och en svetthandduk lönar det sig att ha med.

Alla med att prova på vad funktionell träning betyder, jag lovar att det gör gott åt hela kroppen 😊

  Karjaan Ura tarjosi jäsenilleen mahdollisuuden suorittaa Ensiapu 1 kurssin kevään 2022 aikana. Kurssille osallistui  20 henkilöä, osalle jaettiin 19.7. Billnäsissä pidetyssä tilaisuudessa todistus/ensiapukortti. Kortti on voimassa kolme vuotta. Kurssin kouluttajana toimi Marja-Liisa Lehto.